Salade de nouilles verte aux noix de cajou

Sans gluten
Vegan
Thaïlandais
This vegetarian noodle salad is a topper by Nienke Gottenbos, aka De Groene Vrouw. A cold noodle salad with fresh notes and Japanese umami flavours. Because let's face it, had you thought of umeboshi as an ingredient for such a fresh noodle salad? We don't, but Nienke does. And that's not for nothing, because umeboshi fits perfectly with 'poo doctor' Nienke. Think of this recipe as your new favorite oriental noodle salad or cold summer salad with bok choy. Not a fan of raw vegetables? Then fry the pak choi briefly. Great for lunch to take to the office!
DînerPlat de nouilles1 portion15 minuten Temps de préparation
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Chef

De Groene Vrouw - Nienke Gottenbos
Nienke is coach, trainer and author of famous books about your intestinal flora. Check out groenevrouw.nl

Préparation

  1. Faites cuire les nouilles soba 3 à 4 minutes. Versez-les dans une passoire, passez-les sous l’eau froide et laissez égoutter.
  2. Coupez l’umeboshi en petits morceaux. Mélangez-les aux nouilles.
  3. Ciselez le pak choï aussi finement que possible.
  4. Mélangez la pâte à tartiner aux noix de cajou, la sauce de soja sans gluten et le mirin dans un saladier. La sauce est trop épaisse ? Ajoutez-y un filet de lait d’avoine (ou un autre lait végétal). 
  5. Répartissez les nouilles, le pak choï et les germes sur les assiettes.
  6. Arrosez de sauce.
  7. Parsemez de noix de cajou grillées et de furikake.