Crumble pomme-cranberry

Seulement sucré avec du sirop d'érable
Sans gluten
Vegan
This easy vegan apple crumble is one to keep well. Deliciously sweet, but without butter and without granulated sugar. We use maple syrup as an alternative to white sugar in this recipe. The nice thing about a healthy apple crumble is that you can also eat it for breakfast and give it to your children for dessert without any worries. That's extra fun! Pro tip: the secret to a good vegan crumble pie is that the topping is nice and crumbly. So make sure you don't knead the ingredients into a dough, but mix the ingredients very loosely with your fingers.
DessertGâteaux et pâtisseries2 portions20 minuten Temps de préparation
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Ingrédients

Pour la pâte:
Pomme (elstar)1
Sirop d'érable grade c3 cuillère à soupe
Cannebergesune petite poignée
Huile de coco (inodore)1 cuillère à café
Poudre de cannelle1/2 cuillère à café
Noix de muscadeune pincée

Ustensiles

Plat à four

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is first and foremost a communications pro at TerraSana. She basically spends all her time eating food (together), cooking and thinking about food. She does recipe development and food photography on the side.

Préparation

  1. Préchauffez le four à 180 °C.
  2. Coupez la pomme en petits morceaux. Mettez-les dans un grand saladier.
  3. Ajoutez tous les ingrédients composant la base et mélangez. Mettez une couche de pomme dans des plats à four individuels.
  4. Dans un saladier, réunissez tous les ingrédients de la garniture. Mélangez en émiettant, le but n’est pas d’obtenir une pâte lisse, mais sableuse.
  5. Parsemez les pommes de ces grumeaux de pâte. Décorez d’1 c. à s. d’amandes effilées et faites dorer au four pendant 30 minutes.